Parcul Natural Vacaresti va deveni cel mai mare parc natural urban din Europa

Guvernul Romaniei a dat avizul de infiintare a Parcului Natural Vacaresti. Societatea civila cere de patru ani Ministerului Mediului sa ini?ieze proiectul prin care Delta Vacaresti sa primeasca acest statut. Prin decizia de miercuri, Parcul Natural Vacaresti va deveni cel mai mare parc natural urban din Europa.

Guvernul Romaniei, prin Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, a dat astazi avizul de infiintare a Parcului Natural Vacaresti.", anunta asociatia Let's Do It Romania.

"Aceasta decizie istorica pentru Bucuresti si Romania va insemna ca zona care adaposteste in acest moment peste 97 de specii protejate va avea instituit regimul de protectie si de conservare. Parcul Natural Vacaresti va deveni, astfel, cel mai mare parc natural urban din Europa. (...) in urmatoarea perioada, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor va selecta un administrator al zonei in baza unui proiect de amenajare a spatiului. Este pentru prima data, incepand din anul 2012, cand Ministerul Mediului Apelor si Padurilor ia decizia de a-si asuma in mod oficial acest proiect. ", adauga reprezentantii asociatiei.

Delta Bucurestiului se afla pe locul fostului lac Vacaresti, pe teritoriul Sectorului 4, intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua Vitan-Barzesti si Splaiul Independentei. Demersul de a transforma zona intr-un parc natural a inceput in 2012, cand Helmut Ignat a publicat in National Geografic un articol despre "Delta dintre blocuri" si a prezentat imagini impresionante cu acest loc. In 2013, Academia Romana a dat avizul care certifica importanta si unicitatea acestui loc, iar de atunci proiectul a ramas blocat la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care a dat primul aviz in aprilie 2014, iar urmatorul in 2015. Din 2014, dosarul se afla la Ministerul Mediului care trebuie sa il trimita la Guvern pentru aprobarea statutului de arie naturala protejata.

Astfel Romania va avea un nou punct de atractie pe viitor pentru turisti straini si nu numai si ne putem astepta la oferte pentru aceasta destinatie din partea agentiilor de turism ca Euro Touring Travel si altele.

Despre Parcul Natural Vacaresti

Parcul Natural Vacaresti include 190 de hectare de spa?iu verde si este casa a 97 de specii de pasari (45 specii aflate in diferite faze de protectie) si mamifere ca: vidra (specie protejata), vulpe, nevastuica, enot. De asemenea, aici se gasesc si alte specii precum testoasa de uscat si testoasa de apa.

De-a lungul anilor, zona a reusit sa se conserve intr-un mod extraordinar, in ciuda amenintarilor ivite la tot pasul. Cele mai mari provocari au venit de la oameni, din cauza pescuitului ilegal in lacuri, inclusiv cu plasa electrica, a incendiilor devastatoare, sau din cauza cantitatilor uriase de deseuri, care dauneaza atat pasarilor, care pot confunda deseurile cu hrana, cat si faunei.

Preluarea sau reproducerea din continutul site-ul www.cazare-hotel.net, f?r? indicarea sursei, este interzis?. Va rugam sa respectati termenii de utilizare.