Cele mai frecvente probleme atunci cand calatoresti in UE?

8 din 10 romani au probleme cand calatoresc in UE, scrie Dailybusiness.ro. in general, acestea sunt legate de intarzierea sau anularea mijlocului de transport, in principal avion, dar si probleme legate de bagaje, potrivit unui sondaj realizat de ECC Romania la Targul de Turism.

Centrul European al Consumatorilor din Romania ECC Romania a participat ca expozant la editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei. Cu aceasta ocazie, a impartit in cele 4 zile de participare un numar de 3.250 de brosuri cu diverse tematici referitoare la drepturile consumatorilor romani atunci cand pleaca in vacanta in Europa.


Totodata, ECC Romania a realizat si un sondaj ce a avut 6 intrebari privind gradul de cunoastere a drepturilor consumatorilor. Au fost completate 150 de chestionare in cele 4 zile de targ. in urma prelucrarii datelor, au rezultat urmatoarele concluzii:
77% dintre consumatori au avut probleme in timpul calatoriilor lor in Uniunea Europeana intarzierea sau anularea mijlocului de transport (avion), dar si probleme legate de bagaje.
88% nu s-au adresat unei institutii specializate de protectia consumatorilor, iar 55% considera ca ECC Romania este o initiativa foarte buna.

Totodata s-a aratat o imbunatatire a serviciilor de transport pentru cei care au calatorit cu un charter in Turcia 2016.

ECC-Net este alcatuita din centrele europene pentru consumatori din 29 de tari (27 state membre ale U.E., plus Norvegia si Islanda), si este co-finantata de Directia Generala de Sanatate si Protectia Consumatorilor a Comisiei Europene si de catre fiecare dintre statele membre.

Preluarea sau reproducerea din continutul site-ul www.cazare-hotel.net, f?r? indicarea sursei, este interzis?. Va rugam sa respectati termenii de utilizare.