13 destinatii turistice de o frumusete aparte

cazare-ieftina-hotel

Artisti, jurnalisti specializati in turism si fotografi au ales 13 destinatii din toata lumea pe care le recomanda in cotidianul britanic „The Telegraph” pentru frumusetea lor aparte. Romania este si ea pe lista, alaturi de Bulgaria si Albania.

Jurnalisti, fotografi sau artisti au povestit ceea ce i-a impresionat in tarile unde au ajuns si pe care nu au mai reusit sa le scoata din suflet. Revelionul la Predeal si satele din Carpati se afla la loc de cinste, Butler amintind de calatoriile pe care le-a facut in tara noastra. „In satele din Carpatii romanesti, caii si carutele, taranii care cosesc la fel ca pe vremuri, toate acestea inca inseamna viata normala, de zi cu zi. Ca de obicei, am fost uimit de oameni, de ceea ce faceau si de modul in care faceau lucrurile. A doua oara cand am fost acolo, casele au devenit contextul pentru tot ceea ce se petrecea in jur: cositul de mana, scosul apei de la fantana, mulsul vacilor si al caprelor – o zi din viata unui sat”.

Despre Bulgaria, descrisa ca o tara cu peisaje idilice, cu zone rurale care au ramas aproape neschimbate in ultima suta de ani, jurnalistul Robert Nurden aduce aminte ca apare in mod frecvent in topurile celor mai ieftine destinatii de calatorie. Acesta lauda si mancarea gustoasa din tara unde ”oamenii nu folosesc termenul organic pentru ca aici totul este inca organic”.

 

Albania este locul unde simti ca ai facut o calatorie in timp, imediat dupa ce treci granita, in timp ce Belarus reprezinta tara in care poti sa revizitezi istoria sovietica si sa mai intalnesti, din loc in loc, statuile lui Lenin. Inclusiv Transnistria este mentionata, cu zidurile cladirilor pe care au ramas intiparite sloganuri comuniste, dar si Cuba, unde, in ciuda faptului ca imaginea tarii se schimba rapid dupa restabilirea realtiilor diplomatice cu SUA, datorita investitiilor straine in zona. insa in multe parti ale Cubei, cum este si Trinidad, viata curge la fel de linistit ca intodeauna, iar faimoasele masini americane din anii ’50 ruleaza fantomatic pe strazi. Printre cele 13 destinatii, se mai numara Muntele Athos din Grecia, refugiul a peste 2.000 de calugari, orasul-muzeu Tombstone din Arizona, SUA, neschimbat din secolul al XIX-lea, Turkmenistan, Azerbaijan si Kazakhstan, insula portugheza Madeira sau renumita autostrada americana Route 66.

Preluarea sau reproducerea din continutul site-ul www.cazare-hotel.net, f?r? indicarea sursei, este interzis?. Va rugam sa respectati termenii de utilizare.