Hotel Unique Bucharest

unique
  1. Descrieti-ne pe scurt CV-ul dvs. incluzand functia pe care o aveti in prezent.

Timp de 10 ani am condus un hotel mare: primul Hotel renovat din Mamaia si timp de multi ani Cel Mai bun Hotel de pe Litoralul Romanesc: Hotel Majestic Mamaia. Aici am invatat, de la propietarul lantului Hotelier Perla - Majestic - caruia ii multumesc si pe aceasta cale - cum se fac serviciile in adevaratul sens al cuvantului si cum se conduce spre succes o intreaga echipa. Din 2006 prin noroc si multa munca am reusit sa am hotelul meu: Hotel Unique Bucuresti pe care am reusit sa il aduc printre primele hoteluri din Bucuresti atat datotita locatiei sale ultracentrale cat si atentiei acordata in primul rand turistilor dar si detaliilor

  1. Ce a insemnat anul 2011 pentru hotelul dvs.?

A insemnat luarea unei hotarari de reinventare a Hotelului Unique si apoi de punere in practica a noilor idei si noilor tehnologii aparute. 2011 a fost anul dedicat renovarii si inventarii unui nou concept de rasfat al clientilor. Astfel am schimbat totul de la pereti la decoratiuni si dotari. Efortul, ata emocional cat si investitional a fost peste asteptari, dar rezultatul a meritat! Avem cele mai moderne si mai sic bai, iar combinatia de sticla clara si piatra striata cu Corian Rusu Hot a fost ideea arhitectilor carea u gandire avangardista dar si curaj.

Iar dupa ce creezi niste bai atat de elegante cu supertehnologie inglobata si adaugi plusul de comfort prin dusul cu hidromasaj, constati ca trebuie schimbat totul creand o idee unitara, un stil aparte ce va fi modern multi ani. Pentru a ne surprinde mereu clientii am creat 5 tipuri de camere ce intaresc ideea de Boutique Hotel: Clientii isi pot alege camera din cele 5 tipuri de camere in functie de culorile preferate.

Ca incununare a atentiei acordate in primal rand clientului in Martie 2012 am creat Business Executive Room: pe langa comfortul deosebit, clientul acestei camere beneficiaza de o Tableta IPad conectata la Wi-Fi. Prin acest serviciu am facut un mare pas spre camera de hotel a viitorului, Hotel Unique Bucharest fiind primul din Romania ce isi rasfata clientii in acest mod.

  1. Ce parere aveti despre piata hoteliera din Romania, ce ati schimba, cum o vedeti in comparatie cu piata din Europa, cum credeti ca s-a schimbat in ultimii 5 ani si cum va evolua in urmatorii 5?
In ultimii 5 ani, piata hoteliera a suferit schimbari majore, au aparut foarte multe hoteluri noi pentru ca se tot ducea vestea ca e un business frumos si ca este inca nevoie de multe camere de hotel in Bucuresti. Asa toti care se pricepeau si nu se pricepeau au construit hoteluri, iar de aici a inceput batalia preturilor in contextul aparitiei crizei si al imputinarii turistilor. O batalie nefondata pentru ca aceia care nu se pricep la servicii un au cum sa reziste. O batalie care un aduce nimanui un castig, iar 2011 a fost anul in care noi cei care stim sa primim turistii ne-am hotarat sa spunem UN vbataliei preturilor, pentru ca daca oferi calitate si bun un ai cum sa oferi ieftin. In urmatorii 5 ani, se vor mai cerne diferentele intre hoteluri, iar cei care un se pricep si un ofera calitate vor renunta si vor aparea multe hoteluri la vanzare. Cei care vor ramane vor oferi servicii de calitate la preturi normale si un vor mai exista camera vandute/rezervate la pretura mult sub pretil de cost cum a fost in 2009 si 2010.
  1. Care credeti ca sunt problemele cu care se confrunta turistii romani cand aleg sa mearga la un hotel, dar cei straini?

Singura lor problema este ca un mai au cum sa aleaga din multitudinea de hoteluri toate cam la acelasi pret. Romanii aleg mai ales dupa pret si de multe ori au pretentii sa primeasca cele mai bune servicii la cela mai mici preturi

  1. Piata hoteliera din Romania este bazata pe turism de business, de ce credeti ca turismul de recreere nu are succes?
Are suces! Cum sa nu? Chiar turismul de recreere in Bucuresti sunt foarte multi straini care vin sa vada Bucurestiul si apoi toata Romania. Litoralul nu are succes? Ba da, acum. Sunt multe hoteluri frumoase la mare, singura problema este sezonalitatea. Comparativ cu Bulgaria noi piedem doar la capetele de sozon datorita tarifelor ce un pot fi atat de reduse ca la bulgari unde in capetele de sezon un exista taxe. Ei au inteles de mult ca aducerea de straini si incasarea de valuta inseamna export, la noi abia anul acesta s-a pus problema.
  1. In ultima vreme se vehiculeaza conceptual low cost pentru hoteluri, ce parere aveti despre acesta si care sunt strategiile pe care le-ati abordat pentru a minimiza efectele crizei financiare?
Low- costal un are cum sa aduca beneficii nici propietarilor de hotel si nici turistilor pentru ca un ai cum sa faci servicii bune pe 2 lei. Si daca din incasarile mici un ai cum sa cumperi papuci pentru camere iar turistul are nevoie de papuci in camera Cine Sufera? Strategia consta in a oferi mai mult, de a inova, si tocmai pentru ca oferim mai mult clienti ne cauta si vor sa plateasca mai mult pentru a primi ceva in schimb.  Se schimba putin cate putin si mentalitatea clientilor si isi dau sema ca daca cer sevicia trebuie sa si plateasca.
  1. In medie 70% dintre clienti, aleg hotelul la care se vor caza de pe internet. Cata importanta acordati marketingului online?
Marketing on-line 50%, marketing direct in hotel 10% si restul atentia acordata 100% clientului.
  1. Daca ati avea puterea sa schimbati ceva in turismul romanesc, cu ce ati incepe?
As reduce taxele in perioadele de extra-sezon, iar desfiintarea TVA ului la export (turisti straini in Romania) ar fi tare buna. Promovarea Romaniei cu o imagine mai buna ar fi benefica, deoarece multi straini se mira si zic ca nu se asteptau sa fie atat de frumos la noi.
  1. Ce va place cel mai mult la hotelul pe care il conduceti si ce ati schimba, daca ati putea?

Imi place cand turistii sunt incantati de camere si apoi costata ca aici nu li se zice niciodata nu.

unique-int   unique-int2

Preluarea sau reproducerea din continutul site-ul www.cazare-hotel.net, f?r? indicarea sursei, este interzis?. Va rugam sa respectati termenii de utilizare.