Impresiile Claudiei Bochis Director Marketing SunGarden

sungarden-manager

Ancuta Claudia Bochis

1. Descrieti-ne pe scurt CV-ul dvs. incluzand functia pe care o aveti in prezent.

Ancuta Claudia Bochis ma numesc, sunt in  functia de Director Marketing pentru SunGarden Resort  incepand  iulie 2009. Am initiat colaborarea cu aceasta companie, la inceput, pe un alt department, in anul 2008 ca Director Vanzari, urmand ulterior sa trec pe postul de Director Marketing. Inainte de aceasta perioada am lucrat pe vanzari la companii precum: EuroGsm, Travel OIL, Banca Transilvania.Insa am descoperit ca acest domeniu de activitate este mult mai interesant decat cel al vanzarilor, mai plin de viata, un domeniu in care la fiecare pas intalnesti noi provocari in care trebuie sa dovedesti ca esti cel mai bun.

2. Ce a insemnat anul 2011 pentru hotelul dvs.?

Anul 2011 a fost un an al provocarilor, un an complex si plin de evenimete imbucuratoare.Desi piata s-a aratat ostila,am rupt barierele acestui tipar si ne-am propus sa ne depasim inclusiv limitele noatre prin dedicare si implicare profesionala, asfel incat  am reusit sa dam viata primului modul al Spa-ului din cadrul Resortului. Pentru impatimitii golfului, spre finele anului 2011 am reusit sa inaugaram Golf Pub-ul . Acestia au putut exersa jocul pe simulator pe unul dintre cele 40 de terenuri celebre in lume care sunt in baza simulatorului.De asemenea au beneficiat si de celelalte facilitati ale Pub-ului, respectiv: putting green-ul, biliard, darts.

3. Ce parere aveti despre piata hoteliera din Romania, ce ati schimba, cum o vedeti in comparatie cu piata din Europa, cum credeti ca s-a schimbat in ultimii 5 ani si cum va evolua in urmatorii 5?

De cativa ani, Romania a inceput sa atraga investitori pe mai toate segmentele. Oarecum neglijat, sectorul hotelier se afla pe o panta ascendenta si devine din ce in ce mai interesant pentru lanturile internationale. Se asteapta ca in cinci ani, mari lanturi hoteliere, precum Four Seasons, Sheraton ori Radisson, sa poposeasca si in Romania, apreciaza Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism . Totodata, Accor a fost primul lant care a intrat in Romania imediat dupa '89, prin asigurarea managementului Hotelului Sofitel.

Asta pe parte investitionala, insa Romania e o tara foarte frumoasa si ar trebui sa se concentreze pe incoming, avem locuri admirate de turistii straini, avem servicii pe care sa le punem la dispozitie, totul e sa ne orientam mai mult spre aceasta sectiune.

4. Care credeti ca sunt problemele cu care se confrunta turistii romani cand aleg sa mearga la un hotel, dar cei straini?

Cred ca exista diverse situatii, cu care ne putem intalni, in diverse hoteluri, atat noi romanii, cat si strainii, nu cred ca ar trebui sa le definim probleme

5. Piata hoteliera din Romania este bazata pe turism de business, de ce credeti ca turismul de recreere nu are succes?

Turismul de recreere nu este un domeniu foarte dezvoltat deocamdata in Romania, acesta a fost si motivul pentru care am decis sa deschidem un prim modul al Spa-ului si multe alte facilitate, tocmai pentru a pune la dispozitia clientilor nostri si un alt tip de servicii in turism.

6. In ultima vreme se vehiculeaza conceptual low cost pentru hoteluri, ce parere aveti despre acesta si care sunt strategiile pe care le-ati abordat pentru a minimiza efectele crizei financiare?

Serviciile de calitate nu au nevoie de low-cost, sunt apreciate pentru ceea ce sunt si nu cred ca se incadreaza in aceasta sectiune.Daca ma intrebat ce stategie am abordat, va voi spune ca obiectivul nostru in totalitate este : a rasfata clientul care intra pe poarta Resortului, a-l face sa fie cel mai important si rasfatat. Aceasta este strategia pe care am abordat-o, nu doar in acest an, ci de cand functionam ca Resort.

7. In medie 70% dintre clienti, aleg hotelul la care se vor caza de pe internet. Cata importanta acordati marketingului online?

Consider ca marketing online este unul din cele mai importante modalitati de promovare, urmand sa fie din ce in ce mai dezvoltat si clientii sa se concentreze si mai mult pe aceasta sectiune.

8. Daca ati avea puterea sa schimbati ceva in turismul romanesc, cu ce ati incepe?

Un raspuns greu de data, insa cu siguranta avem de invatat, cu alte cuvinte continuu ar trebui sa invatam sis a ne perfectionam, dar cel mai important este sa ne concentram atentia spre a presta servicii de calitate.

9. Ce va place cel mai mult la hotelul pe care il conduceti si ce ati schimba, daca ati putea?

Resortul reprezinta pentru mine un proiect de suflet, asa ca, cu siguranta si in continuare voi face lucrurile din inima si sunt convinsa ca ce vine din suflet vor fi actiuni speciale

Preluarea sau reproducerea din continutul site-ul www.cazare-hotel.net, f?r? indicarea sursei, este interzis?. Va rugam sa respectati termenii de utilizare.