Ce a insemnat anul 2011 pentru Hotelul Timisoara

timisoara-manager

Felicia Ciurus

1. Descrieti-ne pe scurt CV-ul dvs. incluzand functia pe care o aveti in prezent.

General Manager la Hotel Timisoara. Profesez in hotelarie de 27 de ani, 16 ani Hotel Continenatal Cluj - ultimi 8 Room division manager, 2 ani - Studiourile Miramax - Acomodation Coordonator (USA, Romania), 4 ani - GM Hotel Piatra Mare din Poiana Brasov, 1 an - GM Hotel Ramada Sibiu, 4 ani - GM Hotel Timisoara din Timisoara

2. Ce a insemnat anul 2011 pentru hotelul dvs.?

Un an greu, cu inceput dezamagitor. Pe parcurs lucrurile s-au remediat, am incheiat cu o usoara crestere

Total venituri 5 %

Grad de ocupare relativ bun pentru un an de criza: 53.5% - hotel de 209 camere

3. Ce parere aveti despre piata hoteliera din Romania, ce ati schimba, cum o vedeti in comparatie cu piata din Europa, cum credeti ca s-a schimbat in ultimii 5 ani si cum va evolua in urmatorii 5?

Piata hoteliera, strans legata de viata economica a Roamaniei si a limii intregi a dus la o scadere drastica a gradului de ocupare si implicit a veniturilor. Tarifele de cazare, masa au scazut (am fost nevoiti sa le reducem).

4. Care credeti ca sunt problemele cu care se confrunta turistii romani cand aleg sa mearga la un hotel, dar cei straini?

Criteriile dupa care aleg un hotel:

  • pret
  • locatie
  • calitate servicii

5. Piata hoteliera din Romania este bazata pe turism de business, de ce credeti ca turismul de recreere nu are succes?

Depinde de locul in care este amplasat/construit hotelul. Cele de oras sunt clar destinate businessului. Cele de resort resort sunt cazul fericit de recreere si bussines ( conferinte, team buildinguri ex Valea Prahovei, Poiana Brasov ).

Statiuni pregatite pentru a prelua recreere businees sunt mai putine de aceea nu putem spune acum - succes. Este insa o tendinta care va avea un parcurs ascendent.

6. In ultima vreme se vehiculeaza conceptual "low cost" pentru hoteluri, ce parere aveti despre acesta si care sunt strategiile pe care le-ati abordat pentru a minimiza efectele crizei financiare?

Nu exista alta solutie decat a te adapta cererii atat in privinta pretului (low) cat si a pretentiilor calitatii serviciilor (high)

7. In medie 70% dintre clienti, aleg hotelul la care se vor caza de pe internet. Cata importanta acordati marketingului online?

Clientul actual categoric este cel din fata calculatorului (pad , smartphone). Contactul este majoritar pe net. Adaptarea la mijloacaele moderne de comunicare se impun, nu vorbim de o optiune. Nu noi alegem, trebuie sa ne adaptam rapid.

8. Daca ati avea puterea sa schimbati ceva in turismul romanesc, cu ce ati incepe?

Ce ceea ce ziceam pana acum. Adapatare rapida la ceea tot ceeea ce inseamna schimbare atat in comunicare cat si in servicii. Cine se mai cazaeaza intr-un hotel fara wireless internet ?

9. Ce va place cel mai mult la hotelul pe care il conduceti si ce ati schimba, daca ati putea?

Imi place faptul ca din punct de vedere locatie, constructie, servicii, raspunde trend-ului actual.

Ce as schimba: desigur anumiti oameni, moduri de gandire si de acceptare a schimbarilor rapide in management, comunicare.

timisoara-int1   timisoara-int1

Preluarea sau reproducerea din continutul site-ul www.cazare-hotel.net, f?r? indicarea sursei, este interzis?. Va rugam sa respectati termenii de utilizare.